Äventyrsgolf i Stockholm

Planerar du en konferens eller ett evenemang? Letar du efter något roligt att göra med familjen? Äventyrsgolf är det perfekta alternativet för alla tillfällen. Spelet består av 18 hål som alla kräver att du använder olika klubbor för att få in bollen i ett öppet hål. Det finns hinder och faror på varje hål som gör det utmanande, men också mycket givande när du äntligen sänker den sista putten.

Äventyrsgolfens historia

Äventyrsgolf är en relativt ny sport som har funnits i mindre än 20 år. Den började på 1990-talet med ett företag som hette Adventure Golf Inc. och som grundades av två bröder från Maine. Vad skiljer äventyrsgolf från traditionell minigolf? Det finns hinder och utmaningar på banan, till exempel sandfällor, vattenhinder och ramper som hjälper spelarna att ta sig över klippor. Och det är inte bara en utomhusaktivitet: det finns även inomhusbanor!

Äventyrsgolf inomhus

Golfbaren i Stockholm är kända för sina utomhusbanor runt om i Stockholm, men det har sedan en tid tillbaka etablerat en inomhusbana för äventyrsgolf och minigolf. Utöver dessa aktiviteter så har det även en suverän restaurang och fina barer som är det ett perfekt ställe att gå till på första dejten, AW med jobbet eller ett större kalas. 

Bli världsbäst på äventyrsgolf

Om du är en golfspelare som vill förbättra ditt spel finns det inget bättre sätt än att spela äventyrsgolf. Äventyrsgolf är i princip samma sak som vanlig golf förutom en stor skillnad: Du måste använda andra färdigheter än att bara slå en boll med en klubba. Det finns många faktorer som spelar in för att bemästra spelet så som puttingteknik, hur du ska stå och även hur du ska komma in i rätt mindset för att vinna hela spelet. Så innan du kan visa dina vänner, kollegor eller kanske till och med din dejt dina kunskaper inom äventyrsgolf så måste du först träna, för vem vill inte bli världsbäst på äventyrsgolf?