Planering av sommarens fester

Det är inte så mycket som känns kul just nu, sent i januari år 2021. Det är kallt, det regnar, och en pandemi hindrar oss från att umgås med våra nära och kära. Då kan det vara en tröst att drömma sig bort till sommaren, och exempelvis börja planera en fest redan nu. Troligen kommer de flesta svenskar att vara vaccinerade mot Covid-19 när sommaren börjar, och i vilket fall kommer smittspridningen att vara lägre, precis som den var förra sommaren. 

Det är något speciellt med den svenska sommaren, det kan nog de flesta som bor i vårt land skriva under på. Vi svenskar gillar också att ha fest. Nu är det ju inte möjligt, eftersom det inte är tillåtet att samlas särskilt många inomhus. Så varför inte ägna sig åt lite realistisk eskapism och börja planera för en sommarfest redan nu? Det kommer att göra det lättare att ta sig i genom resten av januari, och även februari.

Hyr duk till festen

Vad behövs till festen?

När du har så mycket tid till ditt förfogande kan du börja planera ordentligt. Vad behövs till festen? Vad har du, vad kan du köpa, och vad kan du hyra? Det mesta går faktiskt att hyra idag. Du hittar till exempel dukar till uthyrning här

Mycket går också att hitta begagnat. Sätt upp bevakningar på Blocket och Tradera, så blir du notifierad när någon lägger upp en annons för det du söker. Även om fler och fler handlar på dessa sajter går det fortfarande att göra fynd. Ett tips är att köpa saker när de inte är i säsong, och om du bara ska använda dem en eller några få gånger kan du sälja dem när de är i säsong. Då får du mer betalt för dem, kanske rent av mer än vad du betalade när du köpte dem.