Skönhet börjar i badrummet

Skönhet kommer inifrån, brukar det ju heta. Men det yttre har stor betydelse för hur vi mår. Genom att ta hand om sin hud stärker man sitt välmående, och välmåendet leder till större skönhet. Var gör man bäst detta? I badrummet naturligtvis. 

Ett välfungerande badrum är en förutsättning för en bra hudvårdsrutin. Det handlar inte bara om saker som förvaring och belysning, utan även om hur rören är dragna. Bor du i bostadsrätt och funderar på att göra om ditt badrum? Kontrollera först om det är stambyte planerat. Vid ett stambyte rivs badrummet ut. Det är med andra ord en bra idé att renovera badrummet i samband med just stambytet. Läs mer om stambyte här.

Badrummet efter stambytet

Stambyte

Om du bor i bostadsrätt, och får veta att ett stambyte är nära förestående, kan det vara läge att fundera på hur du vill att badrummet ska se ut efteråt. Ofta tar föreningen fram en standardlösning, men du är fri att välja själv i de flesta fall. Frågor att ställa sig är exempelvis:

  • Vill du ha dusch eller badkar? Eller finns det plats för båda?
  • Hur mycket förvaring behöver du? Köper du stora förpackningar med exempelvis tvål, eller små? Tänk också på att det är smidigt att förvara handdukar och liknande i badrummet, så att man alltid har dem till hands?
  • Vilka material vill du ha? Naturmaterial som sten är naturligtvis bäst för hälsan, men tyvärr är de också dyrare. Här kan du få göra en avvägning, beroende på vad du har råd med. 
  • Vilka extra finesser vill du ha? Golvvärme? Handdukstork?
  • Belysningen är viktig för upplevelsen av badrummet, för det allmänna välbefinnandet, och för att kunna sminka sig, borsta tänderna med mera ordentligt. Lägg därför extra omsorg på belysningen.