Skydda dina smycken

Har du värdefulla smycken som du inte vill ska hamna i orätta händer? Har du sett över ditt inbrottsskydd? Det är relativt vanligt att smycken stjäls vid inbrott, men det finns mycket du kan göra för att skydda dig.

Har du en säkerhetsdörr hemma? Det är ett av de bästa sätten att skydda dig från inbrott. Vid installation av säkerhetsdörr byts även karmen ut, mot en ny och kraftigare variant i stålplåt. När dörren låses är det flera kolvar som låser i karmen, vilket gör att det blir svårare att bryta upp dörren. Som en bonus minskar dörren buller utifrån, vilket kan göra stor skillnad, framförallt om du bor i lägenhet. 

Diamantring

En säkerhetsdörr kan nästan alltid anpassas till husets stil och historia. Vare sig du bor i ett hus från förra sekelskiftet, ett funkishus eller en nybyggd bostadsrätt kan du få en dörr som inte sticker ut. En inbrottstjuv kommer dock att se att det rör sig om en säkerhetsdörr, men det är bara positivt. Många tjuvar undviker att ens försöka bryta sig in i bostäder med säkerhetsdörrar. 

Vad stjäl tjuven?

Tjuvar är i första hand ute efter saker som är små och lätta att ta med sig, samtidigt som de är lätta att sälja vidare. Det innebär att smycken ofta stjäls. När Tamara Ecclestone, modell och arvtagerska, drabbades av ett inbrott stals smycken till ett värde av 600 miljoner kronor, skriver Aftonbladet. De flesta svenskar har naturligtvis inte smycken till så stort värde hemma. 
Men även smycken som är värda mindre, i reda pengar, kan ha ett stort emotionellt värde. Alla smyckesstölder kan vara tragedier för den som drabbas. Därför är det viktigt att vidta åtgärder för att skydda sig, och där är installation av säkerhetsdörr en av de viktigaste sakerna att göra.